Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 10:49 - Значи сме доволни!?
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 1405 Коментари: 1 Гласове:
4



"Затова,че киретата получаваха необусновано високи заплати и плащаха ниски данъци сега целият ЕС трябва да им връща дълговете.Никаква прошка за тях."....."Да не говорим , че е световна криза и цял свят затяга коланите, но гърците не!"...."Защо стачкуват? Защото искат да си запазят социалните придобивки , които ги няма другаде по света, т.е да продължът с яденето и пиенето въпреки че държавата им върви към фалит. Едно безобразно поведение на един цял народ," ....."Гърците вместо да работят стачкуват. Раздали си 350 млрд за заплати, пенсии, ядене и пиене. И като не могат да върнат изядeното започват с oпрощаването.Въпроса е следния. Колко дни са работи ли в последните 2 години гърците? " ...."Работете роби за 150 Е на месец, току що 8 милиона гърци получиха по 1100Е месечно за една година без да работят !"

 

 

 Ето мненията от един случайно избран сайт, след абсолютно предвидимата и очаквана новината - "Опростиха 100 млрд. дълг на Гърция"! Не всички, имаше и други. Последният коментар е най-достоверен и е като контрапункт на останалите! Не, братя българи, грешно сте разбрали посланието на ЕС, гърците нямат нищо общо със ситуацията! Аз съм сигурен, че всички възмутени българи, ако бяха на мястото на гърците, щяха да лапат и пият три пъти повече от елините, но гледайки турски сериали, "шоуто на слави" и "новините" по бтв няма как да извоюваш привилегии и 1/8 от тези на северните ни съседи. Не са виновни гърците! Европейският съюз е мъртво родена организация, родена с една единствена цел - продължение на ръката на Уолстриит. В момента се спасяват кожите на банки, корпорации и определени финансови кръгове - филиали на американски такива. Колкото и противоречиво да звучи това! Никой българин не е излязъл на улицата да протестира за ниски пенсии (80 евра?!?!), значи сме доволни от тях! Никой българин не е излязъл да протестира за ниска заплата (средна 200 евра), значи сме доволни. Никой българин не е излязъл да протестира за монопола върху цените на горива, ток или вода, значи сме доволни. Никой българин не е излязъл да протестира за мизерните детски, социалните помощи и разпределението им или за състоянието на домовете за сираци, стари хора или бездомници, значи сме доволни. Никой българин не е излязъл да протестира срещу безработицата или тоталната корупция заради която няма чуждестранни инвестиции, значи сме доволни! Никой българин не е излязъл да протестира срещу това, че на практика ченгетата и съдебната власт обслужват олигарсите и престъпниците, значи сме доволни.

 Значи сме ДОВОЛНИ! Обаче, ако гърците си веят байрака из таверните и целия ЕС трепери да не им развали трапезата, ние първи скачаме срещу тази "несправедливост", не германците, а ние! Не ние да сме по-добре, а срещу това някой друг да е Ок! Ние, тук в мизерния кенефа, сме екстра, та можем да си лаем срещу гърците, които не са се прибирали от уличните протести и стачките. Според българина да се протестира е лошо, признак на лошо възпитание и в разрез с решенията на пленума на цк на бкп. А, това беше преди, сега...чакаме друго решение, но пак от същите възпитаници, които са сега пак слуги, но на други господари. Между другото, не само елините са на улицата, цял свят протестира и това тепърва ще се разраства. И тук не става дума за ляво или дясно, става дума за физическо оцеляване и докато на някои им се струва смешно, мъгляво, необосновано или нереално, то за други това е оптимистичната прогноза. Гневът, на Стария континент, не трябва да е локален и не трябва да е отправен към правителствата, а трябва да е концентриран и единствено към Европейския съюз. Докато все още има смисъл.

 Когато си седиш пред телевизора,  работиш каквото ти кажат и за колкото ти кажат и когато не виждаш по-далече от носа си, нямаш право на мнение, защото си доволен!




Тагове:   България,   Гърция,   ес,   икономика,


Гласувай:
4



1. faktifakti - shte promenish li sveta
23.04.2012 21:39
shte probudish li spqshtite ,
shte dadesh li vzor nanezrqshtite..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 495809
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930