Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2010 12:38 - Гоце и Априлското въстание
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 1748 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проблемите в тази държава и в начина на мислене на българския народ се виждат още към края на турското робство. Един свят наивник се опитва да пробуди от уютния сън "поробените". Васил Левски с кански мъки прави не възможното за да обясни на хората, че са със свалени гащи и одупени, и че това не е точната поза за любов. Трудна работа, непосилна! На практика борбата на Дякона е пълен провал и това си го спестяваме умело, гордеейки се с измислени геройства. В големите градове комитетите се състоят от по пет, шест души, а селата Апостола е заобикалял за да не го предадат. Това е и основния проблем на Левски. 90% от българския народ е искал да предаде бунтовниците за да не му подпалят  чергата! На края успяват. Априлското въстание- "хората масово подкрепяли и поощрявали"... шепата луди?! В колко града?! Не ме разбирайте погрешно! Подвигът на Левски и малкото негови последователи е наистина чутовен! На фона на 90-те % нагъзени охлюви! Тези свтеци са знаели, че каузата им е обречена предварително, обречена не от поробителя, а от удобното живуркане на поробения! Защото, да стоиш пет века в услуга на "тиранина" е висша проява на мазохизъм и липса на каквато и да е идентичност! Ние това го можем.
 Тази година на връх 3-ти март по Нова телевизия даваха турски сериал и до като цял свят, включително и народите от Източна Европа, се подиграваше на съветската комунистическа оргия след 1917-та, в България народа прегърна азиатската червена допотопщина ...с задника на пред! Отново, по стар навик!
 Осем години президент на тази "държава" е жалкото човешко подобие първанов! Два мандата, българската нация избира за свой "глава", агент на държавна сигурност, лижещ задника на руския тиранин путин без капка свян, но и с гордост. Селянин от народа, с интелигентност на бавноразвиваща се амеба с чук и сърп на челото, си вее байрака и скверни земите, по които е ходил Левски! Обучен кадър, обречен бездарник!
 На нация, която обича да е под робство....не, нуждае се да е поробена, всеки миризлив овчар може да и стане президент! За цели два мандата...




Тагове:   Гоце,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. monarchism - Не е точно така. Априлското въст...
10.03.2010 10:23
Не е точно така. Априлското въстание се вдига предимно заради набезите на кърджалиите и черкезите няколко години по-рано. Въстанието се организира изключително от синовете на богати български чорбаджии. Нито един от революционерите ни не е бил от семейство на овчари. За това и масовостта на въстанието не е толкова голяма.

Що се отнася до трети март - за мен, като българин, честването на тази дата не се различава от честванията на 9-ти септември. Голямо унижение.

Проблемите в мисленето на българите не идват от имагинерното "турско робство", а от реалното комунистическо такова и насажданата от векове русофилия. Ако някой сериозно се наеме да съпостави манталитета на българите по време на "турското робство" с манталитета на руснаците по време на уж Светата им Царска Русия, със сигурност ще забележи огромните разлики, които за съжаление днес, 120 години по-късно не се забелязват. Българина беше превърнат в българоезичен руснак и докато това не се промени, нищо друго няма да се промени.
цитирай
2. merkator - Taka e!
10.03.2010 14:30
Всичко което казваш е така! Особено за 3-ти март и последвалата вълна напълно сляпа и извратена русофилия! Но дори и да си прав за Априлското въстание, то как би обяснил тоталната апатия съпътстваща борбата на Левски?! Как разбираш позицията на един народ, който е готов да търпи насилие, унижение и издевателства, за да "не би чудо видяло."? Как ще обясниш (въпреки спорните доводи за "заради набезите на кърджалиите и черкезите" и "синовете на богати български чорбаджии") страха у българите дори и да помислят за самостоятелно освобождение (Левски) в полза на "мързеливия" и по-безопасен начин да изчакат "братушките"! Не става дума само за реалности и исторически факти, а и за начин на мислене. От там тръгва и мракобесието на "русофилията", от което Дякона толкова много се е страхувал!
цитирай
3. monarchism - Захарий Стоянов е описал нещата ...
18.03.2010 13:37
Захарий Стоянов е описал нещата доста добре, както и Раковски. Българите са живяли спокоен живот в рамките на Османската империя, доколкото това позволява една ислямска държава, търгували са, развивали са бизнес (българското розово масло се е изнасяло чак в Япония без никакви проблеми), първите фабрики и манифактури изобщо на Балканите са строени от българи. Така нареченото "Българско Възраждане" изобщо не е мит. Българи за управлявали дори собствени общини, където турчин (да не забравяме, че този термин започва да се използва едва през 20-те години на 20-ти век) не е могъл да пристъпи. Хора като Стефан Богориди например. Раковски описва, че българите са живеели мирно с ислямското население до войните на Османската империя с Русия. Постави се на мястото на раята тогава - живееш в мир, имаш работа, дом и семейство, можеш да изповядваш вярата си спокойно (нека си спомним какво пише Достоевски: "на всяка джамия по три православни черкви") и изведнъж някакви чорбаджийски синове използват момента и тръгват да правят въстание (по подобие на революцията в Италия, нека не се лъжем и Левски и повечето от революционерите ни са били гарибалдисти, за това и лозунга "за чиста и свята република" се повтаря като мантра и до ден днешен от комунягите) и да възстановяват държава, която не е съществувала от пет века. Как мислиш, дали за тия пет века българите само това са мислели, как да възстановят България? Разбира се, че не, животът си тече и никой няма да рискува спокойствието на семейството си заради благородни каузи, но без особени изгледи за успех. Всичките български въстания в рамките на Османската империя са били свързани с нещо, което пряко е изиграло негативна роля в живота на българите - увеличение на данъци, издевателства, грабежи и т.н. Към всичко това можем да прибавим и опитите на гръцката църква, заедно с Русия да погърчи българското уж "южнославянско" население и резултатите са налице - въстания, масово неподчинение и прочее. От набезите на кърджалиите страда и мюсюлманското население на империята, просто
цитирай
4. monarchism - нашите хора улавят политическия ...
18.03.2010 13:51
нашите хора улавят политическия момент, с който да предяват искания пред великите сили. Българите сами извоюват мястото си в Османската империя, през 1870 г. е кулминацията, тогава на практика е призната българска автономия, против която са били руснаците. Граф Игнатиев остро се е противопоставил на султанския ферман за Българска Екзархия, прецакват се плановете на Руската мечка. По мое мнение не повече от 10-15 години са били нужни и султана е щял да признае независимостта на България и то в границите от фермана, не на Санстефанския договор. Нужно ли е да напомням, че Независимостта на България става реалност едва през 1908 г.? Тридесет години след мнимото освобождение от "братушките", всъщност безсрочна окупация от царските руски войски.

Проблемите на тоя народ не идват от това, че е живял под османска власт. Проблемите му идват от това, че живя и все още живее под комунистическа. Ама безочливото русофилство постоянно насажда някакво чувство на малоценност, че българите били роби на турците, с робско мислене заради "турското робство" и не знам си още какви уронващи самочувствието подхвати, само и само да сме в сферата на влияние на вечната освободителка - Рашка. Плашилото Турция се развява повече от един век с цел "робите" да видят истината - Светая Рус. Плашилото Турция се използва и до ден днешен за да излезнем от НАТО, да се обявим против "американската агресия" във Югославия, да се обявим против Сащ, защото те били приятели с Турция и т.н. и т.н. ясна ти е картинката.

Миналия век един свят човек - митрополит Методий Кусевич пише книга, в която пише, че участието на България в ПСВ в коалиция с Русия ще бъде убийствено за българите. Дали някой може да обвини в туркофилство виден български Православен митрополит, участник в борбите на ВМРО срещу сръбската гмеж? Сигурно, те русофилите заклеймиха и Захарий Стоянов и Раковски като туркофили, защото пишели против Русия.
Защитавам си мнението, че не имагинерното турско робство е причината за положението, в което се намира България, а безогледното русофилство, което освен чисто икономическа и политическа роля руши неумолимо и малкото останала българщина по тия земи. А това е най-страшното. Претопят ли се българите, превърнат ли се в българоезични руснаци, няма да я има и България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 495936
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930