Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 17:51 - Миналото е липсващото звено за БЮРМ
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 949 Коментари: 1 Гласове:
1



Още преди пет години споделих с приятели, че людете от БЮРМ са напълно объркани и грешно насочени от "политиците си", т.е. сърбокомунистите, относно приоритетите си за оцеляване на тази малка, млада и измислена държава. Всички в Скопие взеха за основна дейност грозното храчене срещу собствената с кръв, а именно срещу своите братя българите! На второ място сложиха проблема с името или по-точно спора за него с Гърция! На трето място сложиха УЖ бъдещото си членство в НАТО и ЕС. Глупост след глупост! А "политиците" на БЮРМ успяха да ослепят поданиците си за основния проблем на "народа" и изкуствено създадената територия на която живеят. А той е- албанците, кратко и ясно!

 От тази гледна точка "македонските" власт имащи трябваше да направят всичко възможно до сега, най-малко да влезнат в НАТО. Но не, напротив! Те правят всичко възможно да избягат от допира със световните институции, вкарвайки нашите кръвни роднини от Вардарска Македония във комично трагични водевили. А албанците чукат на вратата им. Те навлизат всеки ден все повече и повече в политиката, културата и демография! Съвсем скоро "македонците" ще опознаят България и Гърция, като държави приемащи ги в бежански лагери.

 Не искам да бъда погрешно разбран, това не значи автоматично, че албанците в БЮРМ са лоши хора! Напротив. Те и една книга, която прочетох на скоро ме провокираха да напиша по-горните редове. Ето и кое ме впечатли в "Мълчаливеца от Струга", книга посветена на един от най-големите във ВМРО Христо Матов!

" По съвсем различен начин се отнасят свободните и горди албанци към нахлулите в новата им държава бежанци- българи, турци и албанци, търсещи спасение от сръбските гренадири и гръцките андарти. Те наистина са посрещнати сърдечно, по братски и им е оказана всякаква помощ и съдействие."

" Още първите дни на престоя си на албанска земя Милан Матов (брат на Христо Матов) провежда съдържателни разговори с тогавашните държавни ръководители на новата държава в лицето на министър-председателя Исмаил Кемал бей и министрите Григор Цикла, Лев Носи, Акиф паша и други. Стига се до съгласие да се окаже помощ, но тя да не бъде официална, а само фактическа, тъй като Албания няма и една година свободно съществуване и е лесно уязвима на дипломатическото поле. Отпуснати са пари, оръжие и коне за формирането на един боен отряд от стотина бойци. Македонските българи са само неколцина, а мнозинството- албанци и бегълци турци. Отрядът тръгва на чело с две знамена- едно своеобразно албанско( червено с черен орел, но и с полумесец) и родния трибагреник. Положена е и клетва чрез чукане на дулата на пушките и челата на бойците, съпроводено с произнасянето на думите "беса та беса" и ръкостискане на десниците. ... Към първоначалния отряд се присъединяват още 300 доброволци от областта Мат в Средна Албания."

 В последствие тази бойна единица громи предимно сръбска окупационна армия и пленява оръдия, знамена и войници.

В държавния архив на гр. Тирана има телеграма, отправена от Христо Матов и Яворов със следния текст:

 " 8 юни 1913 г.

                                                                  До Правителството

                                                                  гр. Валона, Албания

 От името на ВМРО ние изразяваме най-горещи благодарности за братското посрещане на бежанците- македонски българи. Това е още един залог за братско единство между нашите два народа в борбата си за свобода.

 Да живее свободна и независима Албания.

Представители: Христо Матов и Пейо Яворов"

 Братя македонски българи, почти нищо, в което ви убеждават сърбите и техните лакеи вече повече от седемдесет години не дори малко близко до истината. Нищо не е така, както ви изглежда. Оправете си първо бакиите с албанците, с които ви е писано да съжителствате и не взимайте пример от побърканите ви северни поробители. Те днес се събират всичките под една круша именно заради това, което днес ви насилват да мислите и правите вашите "политици". Колко територии загубиха сърбите до днес и защо?! Защото лъжите и безчинствата винаги се връщат, а лаком...задник, кръв сере...с извинение! Стиснете си ръцете с албанците, пък после протегнете и една на сам, към майка България. Ние ще ви чакаме!




Тагове:   Албания,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Hello!
02.02.2012 11:29
Hi! my celebrity is Jully. I would like to meemeet good brat :)
This is my homepage [url=]http://jskdh5jkd7djh4.com/[/url]l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 495732
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930