Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2009 11:32 - Не са ни виновни политиците!!!
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.06.2009 11:33


 Вчера по една телевизия гледах политически анализ на един от малкото истински журналисти в България. Той осмя заслужено поредните жалки действия на правителството и в частност МВР във връзка с нов опит да се прокара закон за безконтролно следена и слухтене из Интернет! Три дни преди краят на този ужас за обикновените хора, наречен парламент!
 Ще цитирам по памет: Секретността на цялата оперaция цели да не стигне до ушите на обществото, този незаконен, отново секретен акт! За да стане така, че общественото съзнание да няма възможност за реакция. За "тройната коалиция" беше най- добре да се за секрети цялото правителство начело с министър председателя и министрите! Така народа няма да знае, кой е виновен за корупцията, спрените пари от еврофондовете, недосегаемата престъпност и т.н. и т.н. !
 До тук добре, но аз си мисля, че основният проблем е другаде! ОСНОВНИЯТ!!!
 Не в малоумните ни политици и техните пародии на партии, не в институциите, не в държавата! Проблемът идва от една доста предъвквана на последaк поговорка, характеризираща начина на мислене и поведение на цялата ни нация - " Преклонена глава сабя не я сече" !
 Общество, обществено съзнание, съпричастност, гражданска позиция, независими интелектуалци или журналисти?!?!?
 Няма такова нещо в България. Всички опити за стачка, протести или митинги граничеха с сатирична постановка, тип моноспектакъл в камерна зала!
 Нима някой се потресе и реагира адекватно на всички чудеса от престъпления и апокалиптични деяния на "тройката" !?!? Държавата е на последно място в ЕС, а и в Европа като цяло, почти по всички показатели с изключение на отрицателните, като корупция, бедност и престъпност, където сме на челни позиции, а НИЕ живеем все едно нищо лошо, нищо съществено не ни се е случило?!?!?
 Какво трябва да стане за да почне да му пука на българина?! Да започнат да му взимат кръвен данък или да му вземат шишето са алкохола?
Не са ни виновни политиците, те стрижат, колкото стадото им позволи! А стадото отдавна се е предало в ръцете на касапите и те отдавна не стрижат, а дерът!
 И сега на тези избори, най- вероятно печелившите ще са комунистите и тяхната производна дпс, защото те са касапите, защото ние сме овцете!
 Ето и един любим виц по темата:
 
Питат радио "Ереван" : Може ли в България да избухне гражданска война?
 Не! - отговаря радиото - В България има само селяни!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 495590
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930