Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2009 22:08 - Как Юруков се превърна в чучело
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 3719 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2009 08:33


Отдавна изгубих онази романтична връзка със СДС, която имаха повечето млади, образовани и наивни хора през ония първи години! Надеждата, че ще станем част от Европа, че ще се отърсим от цялата тази "червена" помия...ченгета, номенклатура, агенти, съветска анти-култура...уви! Всичко свърши преди да е започнало, но това е друга тема!
 Когато избраха в СДС  за свой председател Пламен Юруков, бях доста учуден (меко казано) от къде се взе този странен бизнесмен-политик! Нямах никакви наблюдения в кухнята на Синята партия и се доверих по инерция и с надежда, че човекът наистина е успял в живота и наистина стои, колкото се може по-далече от остатъчната "червена" мръсотия! След "царя", доган и серГей нямах сили да понеса поредната неразбория в дясното пространство и искрено се надявах Юруков да внесе някаква свежест и да успее да върне, поне частично предишният ореол на партията си. Нищо такова не се случи!
 "Нищо" си казах и отново, тъй като съм си наивник се вторачих в изборите за нов председател! Предварително изпитвах симпатия (чисто политическа :) към Мартин Димитров, особено сред старите изтъркани "муцуни" драпащи пак за "сгодна службица"!
 До тук добре! Моят фаворит спечели, Юруков се беше оттеглил предварително (?!?!?) и обяви, че няма да участва в ръководството на СДС!
 Браво! По европейски, цивилизовано, без детски истории и латино драми!
Колко съм бил наивен за всичко! Нищо европейско, нищо на страни от "червените" паразити, нищо учудващо за наблюдаващият от близо този цирк, наречен Р. България!
 Изведнъж този тих, културен бизнесмен и общественик Пламен Юруков, този абсолютно незабележим политик, като навита с пружина марионетка, почна да претендира за председателският пост в СДС (повтарям,за който той дори не се кандидатира), почна да регистрира партията за изборите, почна да събира подписки и гласове от куцо и сакато!
 Ако не бях в милата ми Родина щях да си помисля, че човека просто се е претоварил и са му изгорели бушоните! След преглед в психиатрична клиника, подходящи медикаменти и продължително лечение в санаториум, най-вероятно  Пламен Юруков щеше да възвърне нормалното си състояние на бездействие и апатия! Но ние сме в държавата на комунистическите олигарси (бившите агенти, ченгета и партийци) и техният верен ученик ахмед доган, надминал ги в доста отношения!
 Това обяснява напълно неадекватното поведение на този иначе невидим "политик"!
И всички последствия от театарът разиграван от този комедиант, превърнал се в маша на бсп и дпс. Какво ли са му направили, с какво са го приклещили, как го изнудват, къде са му открили слабото място....това са въпроси, чиито отговори явно няма да научим никога! Но е нещо много сериозно и страшно, щом успяха да превърнат сравнително нормален човек в стопроцентова марионетка, в клонинг или дроид управляван с дистанционно и лишен от всичко с което се е идентифицирал до сега в живота си!
 А най-жалка беше неадекватната реакция или по-точно липсата на такава от Градският Съд! Представете си натискът над справедливата, независима институция щом няколко съдии си подадоха отвод в рамките на два дни!!!
Единствено намеса под масата на ЕС е дала резултат и нещата почнаха да си идват на мястото! 
 Уж вече нищо не ме учудва, но след тази политическа пародия се замислих!
 Колко ли трябва да е притиснат човек, колко ли трябва да е смазан за да поеме по пътя на Юруков и да се превърне в човешко чучело?!?!?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparhawk - много точен пост
12.05.2009 22:19
Когато Юруков си отиде сам, изглеждаше като европеец. Сега се вижда какъв е и кому служи. Много жалко...
цитирай
2. edinstvena - Мда, нещата седят точно така, с м...
13.05.2009 09:37
Мда, нещата седят точно така, с малката подробности, че Мартин ДИмитров също се оказа марионетка- той обаче на комунистите- лукановисти :) Това ми заприлича на някаква смешна борба, кой да краде повече- живковистите и ли хората на Луканов. Трагедията е пълна, а ситуацията абсолютно безнадеждна на този етап.. :)
цитирай
3. анонимен - Единствената,
13.05.2009 12:16
като разсъждаваш по този начин ти и подобните на теб, ситуацията ще става все по-безнадеждна.Това ли искаш? Що за мазохизъм от твоя страна?Да се очаква прагматично мислене от такива сато теб, това е изключено, но поне не разпространявайте мазохизма си или пък предложете нещо разумно.
Или се съсредоточете в разобличаването на комунизма.Последните постинги на теб и твоите събезнадеждници за 9 май бяха много силни, за което ви поздравявам.
Само не си мислете,че комунизма може да бъде победен от някой месия, който като Христоз ще дойде да ни спасява.Делото на спасяващите се е в самите спасяващи.Трябва да се използва "човешкия материал" който го имаме.Другото е илюзии.
Да припомна, навремето Стамболов е търсил подкрепата на Турция ,за да спаси България от руско робство, което щеше да е много по-жестоко и унищожително за българския народ.Трябва ли този велик българин да го наричаме туркофил?Някои с елементарни мозъци продължават да не разбират ,че Стамболов спаси България.Той не е оценен достатъчно и до сега.
цитирай
4. merkator - Стамболов..
13.05.2009 13:02
...спаси парчета от България, жертвайки Македония! Аман от такива спасители!!! Затова беше и убит от ВМРО...
цитирай
5. edinstvena - Анонимен,
13.05.2009 14:24
Ще ти кажа само, че ХристоЗ се пише със "с" и няма какво повече да говоря с теб. Не блестиш с интелект :)
цитирай
6. анонимен - Безнадеждната единствена,
13.05.2009 19:14
това ли успя да измислиш?Да ми посочиш граматическа грешка ,въз основа на която да заключиш,че не блестя с интелект?Браво безнадеждна интелектуалке.

merkator,с погрешното си мнение №4 разваляш впечатлението от постинга си.Не е лошо да прочетеш нещо за Стамболов,че се излагаш така.Оставам с чувството,че считаш,че Стамболов си е заслужавал съдбата, защото "Аман от такива спасители!!!".Ако е така, много жалко за теб.С теб няма да се съгласи дори безнадеждната единствена.
цитирай
7. merkator - За Коста Паница...
14.05.2009 08:33
...привърженик на Стефан Стамболов по време на кризата от 1886-1887, Коста Паница влиза в конфликт с него, заради умерената му политика по македонския въпрос.
Стамболов разстрелва Паница, като преди това започва гонения срещу всички ръководители и членове на ВМРО на българска територия! Основният повод за този тормоз над Организацията са поетите ангажименти към Запада да се спре с"терористичната" дейност на ВМРО... поети от Стамболов!!! Именно Стамболов организира хайки за членове на ВМРО, като иззема наличното им оръжие и ги вкарва по затворите....Паница организира преврат, като последствие от това политическо преследване! Посичането на Стамболов е мъст за това, че той на практика изоставя Македонският въпрос и всячески се опитва да го потули, под силният натиск на Запада!
За заслугите на Стамболов към България няма да споря, те са очевидни, но като бивш член на ВМРО и последовател на Иван Михайлов....
....т.е. винаги има и друга гледна точка, не се надценявай, не живей в заблуда, че твойта е винаги вярна....а що се отнася до четенето....много се съмнявам, че си прочел(а) повече книги и статии от мен, свързани с ВМРО...в частност със Стамболов...и въобще, тази анонимност е адски дразнеща, не мислиш ли?!?!?
цитирай
8. edinstvena - Aми нямам нужда от повече заключ...
14.05.2009 10:15
Aми нямам нужда от повече заключения, анонимнико. За мен е богохулство да говоря с човек, който не знае да напише правилно името на християнския Бог. Аз съм християнка, а ти по религия неграмотник ли си ? Или страхлив анонимник? И двете не са достойни, надявам се знаеш..
цитирай
9. анонимен - merkator,
14.05.2009 19:30
това, което си написал за Стамболов, въобще не е вярно.Всичко е обърнато с главата надолу.Не зная къде си го прочел и каква литература по въпроса си ползвал.За какви гонения на ВМРО пишеш, когато би следвало да знаеш,че тази организация се създава едва през 1893г., на края на управлението на Стамболов!Заговорът на Паница е с руско участие и е подготвен през 1890г.Процесът срещу Паница е пореден рунд от борбата на България срещу руските посегателства.По-късно русофилското правителство на Данев , под натиска не на Запада, а на Русия, предприема тормоз над ВМРО и прави всичко това, което описваш в мнението си №7 , но го приписваш на Стамболов.
Истината има само една гледна точка.Не може да има две истини за едно и също нещо.
За да не те дразня, казвам се Петър.
цитирай
10. анонимен - Безнадеждната единствена,
14.05.2009 19:39
С моите постинги се опитвам да ти вдъхна поне малко надежда, вяра и любов, които очевидно ти липсват.Ти обаче се дразниш от това.Ако си християнка, би трябвало да умееш да прощаваш и не би следвало да си толкова злобна.Замисли се, и ще се убедиш,че съм прав.
Страхливия анонимник се казва Петър.
цитирай
11. edinstvena - Това, че не вярвам в политиката в ...
14.05.2009 20:16
Това, че не вярвам в политиката в България, съвсем не означава, че нямам вяра надежда и любов. Напротив, просто нямам намерение да вярвам във вятърни мелници и мръсни игри :) А ти не си прави прибързани изводи. Вярата, надеждата и любовта са последните неща, с които трябва да свързваш политиката. Това са основните християнски ценности и се отнасят само за чисти неща. А политиката в България е тиня.

Приятно ми е да се запознаем, Елена съм аз :) И съвсем не съм злобна :)
цитирай
12. анонимен - Елена,
14.05.2009 21:12
от други мои коментари си разбрала,че съм костовист и антикомунист.Зная твоето негативно отношение към Костов.Сега нямам намерение да споря с теб.Любопитно ми е какви ти са позициите по спора, който неочаквано се породи между мен и домакина merkator по отношение на Стамболов.
Предварително благодаря, ако си кажеш мнението.Съзнавам,че се намираме в чужд блог, но се надявам домакина да се отнесе към нас снизходително.
цитирай
13. анонимен - Забравих да се подпиша на коментар №12
14.05.2009 21:16
написан е от Петър
цитирай
14. merkator - Петре...
14.05.2009 21:43
истината е многолика и никога една! Запомни това от мен...въпреки, че най-вероятно си по възрастен от моята некомпетентна особа...:) ...да си мислиш, че знаеш истината или в частност фактите е все едно да вярваш, че Луната има само светла страна...да не говорим, че Луната на практика НЯМА страна, поради своята геометрична форма :)...но тук спорът става чисто философски, което мен лично ме радва....и въобще, радвам се че се отби Петре...добре си дошъл :)
цитирай
15. monarchism - За Стамболов - Петър е прав. Един от ...
15.05.2009 10:06
За Стамболов - Петър е прав. Един от най-добрите български държавници и националисти. Много от глупостите, които се пишат за него (особено вялото му отношение към Македония) са абсолютна русофилска пропаганда, които дори не отговарят на нормалната логика.

За Костов - със сигурност съветски агент, протеже на друг съветски агент - Карлович Луканов.

За Юруков - не го знам какъв е, обаче СДС имаше шанс да се превърне в истинска дясна партия, но след "поглъщането" от страна на десебарите, всичко отиде по дяволите. Апропо, след изборите по устав в СДС ще се избира нов председател. Кермит (Мартин Димитров, който непрестанно ми трие коментарите) се изпокара с всички структури на СДС, особено с най-голямата - Софийската. Не смятам, че ще бъде преизбран за председател. Най-вероятно новият лидер на СДС ще се казва Иван Сотиров, а той ще разруши споразумението с Костов и ще се опита да възроди СДС. Естествено ще бъде обявен за слуга на ДПС, БСП, на марсианците и т.н., защото костовисте болшевики са най-големите "антикомунисти" в света и всеки, който е против тях всъщност е комунист, нацист, депесар, живковист (но не и лукановист ;) и т.н.

Тъй като БСП (кръга около Гоце) подкрепи Червената коалиция и прага за коалиции пак падна на 4% най-вероятно псевдодесните ще влезнат. Кермит си свърши работата - да реабилитира другаря Костов и да го вкара за последен път в парламента.

Не знам дали Ви прави впечатление колко стари муцуни пак ги изтикаха на преден план? То не е Надка, Костов, Мозер...Голям смях. Тая страна си е обречена на комунизъм, пичове и дами....

Това обаче, изобщо не бива да ни отказва от борбата. ;)
цитирай
16. merkator - Има логика в съжденията ти, но...
15.05.2009 10:22
...значи ако си за Мартин, значи си костовист(лукановист), а ако си за Сотиров ще си към дпс и пр. ...за мен нямаше друга алтернатива освен Синята коалиция...всичко друго е илюзия...да, адски досадниса старите муцуни...и на мен ми се гади, като ги видя....но къде са новите лица?!?! При липса на такива и алтернативата бсп+дпс, нима трябва да си направя пас и да си говорим ОТНОВО за някакви бъдещи, неясни проекти?!?! Има реалности и днешни моменти...всичко останало ми прилича на софизъм или "Параграф 22" :)))
цитирай
17. edinstvena - Аз също смятам, че Стамболов е един ...
15.05.2009 11:36
Аз също смятам, че Стамболов е един много голям държавник и гордост за националната ни история. Спасението на България от русофилството и провала си има цена, а Стамболов е националист, който събра смелостта да я плати. Поклон пред такива личности :)

Относно Костов ще остана безмълвна. Там нещата са пределно ясни. Името му дори не заслужава да бъде в един коментар с това на Стамболов. Но да не ставаме крайни :))
цитирай
18. monarchism - Иван Сотиров няма общо с ДПС. Според ...
15.05.2009 11:52
Иван Сотиров няма общо с ДПС. Според мен той беше най-добрия избор за председател на СДС. Сега, с новото ДПС, което искат да създадат - това на Сезгин Мюмюн, нещата отидоха твърде надалеч.

За изборите - от БКП са свели избора до нула. Невалидна бюлетина е решението или избор между "Синята" коалиция" и РЗС. Аз лично, бих предпочел вторите, главно заради европейските им партньори. :)
цитирай
19. merkator - В рзс няма един норален!
15.05.2009 13:19
Отгоре на всичко, някои техни действия(или реакции на психично болни хора, по-скоро) доказаха 100% зависимост и съпричастност към дпс!
"Ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят" :)))
цитирай
20. monarchism - Не смятам да ги защитавам, тепърва ...
15.05.2009 14:18
Не смятам да ги защитавам, тепърва ще покажат дали ги бива за политика. Разчитам предимно на европейските им партньори.

Аз не съм привърженик на демокрацията, а на монархията, така че не ми казваш нищо ново. :))
цитирай
21. анонимен - Защо се разделя
15.05.2009 17:18
демокрацията от монархията?Сегашните монархии не са ли демократични?
Петър
цитирай
22. merkator - Монархиите в Европа...
15.05.2009 17:29
...са по-скоро карикатурни! Аз си мисля за монархия с доста повече правомощия за Царя...не нашият де :)
цитирай
23. анонимен - Много е важно да се
15.05.2009 17:41
овладей турския електорат, който сега е в ръцете на Доган.Това може да стане по следните начини:
1.Да се направи преврат в ДПС.
2.Да се направи втора турска партия, която да няма нищо общо с ДС.
3.Другите партии да атакуват турския електорат така,че една част от турците да гласуват за тях.
Първия вариант е по принцип възможен, но малко вероятен, предвид деспотичните порядки в тази организация.Видяхме каква е съдбата на тези, които са направили крачка в страни.
Втория вариант също е малко вероятен, защото нова турска партия няма кой да я финансира и пред могъщата финансова и ченгеджийска подкрепа на ДПС, няма да има реални шансове.Имаше такива опити и видяхме,че те са несполучливи.
Третия вариант е най- възможен ,особено , ако се подкрепи от някои от недоволните от Доган турци, които съвсем не са малко и те започнат , заедно с представителите и с подкрепата на други партии да започнат да агитират всред турските населени места.
В този смисъл подкрепата на организацията на Мюмюн за синята коалиция, е от голямо значение.Ако Костов, Мартин Димитров и Мюмюн започнат да обикалят турските села, може една част от турците да гласуват за синята коалиция.Трябва да се знае,че недоволството на обикновените турци от Доган е голямо, но те нямат избор и по принуда гласуват за него.
Петър

цитирай
24. merkator - 23.
15.05.2009 18:45
Родопите отдавна не гласуват за дпс! Поне, не като преди..под строй! 80% със сигурност мразят дпс-сарите из планината!
цитирай
25. monarchism - Самодържавието е истинската мо...
16.05.2009 08:33
Самодържавието е истинската монархия. Днешните монархии наистина са карикатури.

През 90-те години СДС подкрепяше със зъби и нокти ДПС. Тъй като депесарите бяха създадени от Луканов, седесарите резонно ги подкрепяха. Който се обявеше против тях се заклеймяваше като антидемократичен, а Доган се представяше за голям антикомунист, политзатворник и демократ. Сега костовистите, след като глътнаха СДС, решиха да правят второ ДПС - това на Сезгин Мюмюн - "бивш" депесарски активист, лежал заедно в затвора с "антикомуниста" Доган. Започнаха и на него да му градят легенда на непримирим антикомунист. От ДПС започнаха да гравитират повече около живковистите, на практика управляват с тях 8 години, преразпределиха си наркопазарите и лукановистите останаха много назад. Както казваше Кольо - Босия: "икономически интереси движат партиите, не политически".

Дали ще е Доган, дали ще е някое друго ченге, Костов прие рамковата конвенция за малцинствата. Това отваря широко врати за нов Доган, ако тоя случайно го самоубият. Да не говорим, че Синята коалиция, заедно с милиционерите от ГЕРБ, работи за присъединяването на Турция в ЕС.
цитирай
26. анонимен - Ako dogan umre
16.05.2009 14:27
dps 6te se razpadne za edna sedmica! Ako Bylgaria be6e normalna dyrjava s normalni hora dogan otdavna 6te6e da e ubit!
цитирай
27. monarchism - Ако България беше нормална държава ...
16.05.2009 14:52
Ако България беше нормална държава много комунисти щяха да намерят ново значение на думата "шпицкоманда". ;)
цитирай
28. nkf - Сега вече проблема между Мартин ...
18.05.2009 20:35
Сега вече проблема между Мартин Димитров и Пламен Юруков мисля е разрешен.Сега безпроблемно Костов ще погълне СДС и най-вероятно това ще бъде един доста силен старт (За него).Дори може ,използвайки "ГЕРБ" да седне и на премиерското кресло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 496904
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930