Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2009 10:31 - Какво се оказа?!
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 925 Коментари: 3 Гласове:
0



Комунистическата цел на руските болшевики да подчини (пороби) и експлоатира максимално всички хора под похлупака на режима, без право на свободен избор и собствен живот се реализира днес! И то с инструментите на тъй наречените демокрация и свободен пазар! За всеки е ясно, че Кризата в момента вилнееща в цял свят е чисто и просто метод, предизвикан абсолютно умишлено и целенасочено от тесен кръг манипулатори, дърпащи реално конците в САЩ, а от там и на всякъде.
 Не е тайна, че основната цел на този "кръг" е тотална глобализация и загуба на всякакъв вид идентичност сред обществото с цел лесно и безкрупулно завладяване (поробване) на Земното кълбо! В САЩ и Канада тези хора на практика нямат проблеми и там всички са принудени да работят денонощно за една или друга корпорация, а понякога на две или три места! Частен бизнес!?!? Не ставайте смешни, всеки който е имал някакъв частен бизнес в Северна Америка отдавна е фалирал, окрупнен или просто изкупен от монополистите! Всъщност смазан от господарите в сянка!
 Благодарение на безсмисленото и неконтролируемо раздаване на кредити, лизинг и други измислени начини на набавяне на средства от въздуха, много хора от всички прослойки вдигнаха значително стандарта си на живот и започнаха да дишат по-свободно! А тази дума "свобода" е най-омразната за олигарсите на САЩ.
 Когато банките почнаха да кредитират и малкият и среден частен бизнес, хората извоюваха допълнителна лична независимост! А това е другата омразна дума за Господарите на куклите!
 Единственият начин да се спре тази "анархия" беше предизвикването на Кризата, заложена като резервен вариант още след Втората световна война! Сега е ясно "кой ще опере пешкира" от целият този американски цирк в стил "ссср"! Всеки фалирал, всеки загубил жилище или имот въобще, ще трябва (на практика без право на избор) да почне работа в големите вериги или корпорации за СМЕШНИ пари! Отново средностатистическият човечец ще е лесен за манипулиране и смазан психически ще е като пластелин в ръцете на управляващите.
 Идва ред на Европа, която едва отърсила се от комунистическата чума е подложена на подобен, но значително по-могъщ икономически, натиск!
 Криза ли?! Да, за теб и за мен, но когато имаш примерно пет милиарда и загубиш дори половината пак ти остава прилична сума, меко казано! А когато от имаш петдесет лева и ти вземат  четиридесет?!
 Имаше една велика мисъл, която не помня дословно за това ще я цитирам по памет:
  " Ако спазваш правилата на едно болно общество това не значи, че ти си здрав!" ...т.е. когато дори инстинктивно усещаш, че нещо не е на ред, овчедушието и примиренческото съгласие са твоите най-големи врагове, въпреки Теорията на конспирацията!


Тагове:   криза,


Гласувай:
0



1. monarchism - Зависи, не смятам, че има конспи...
12.05.2009 09:41
Зависи, не смятам, че има конспирация в един чисто икономически проблем и алчна грешка на американската държава. В условия на глобализация цял свят страда, когато има проблем.

Ето едно мнение за кризата от един българин, лектор по микроикономика в един от Вашингтонските университети:

"1. Правителството изкривява пазарните сигнали чрез монетарна политика (спекулативно печатане на пари без покритие водещо до инфлация) и фискална политика (регулации, нови закони даващи преференции на различни хора и групировки, манипулиране на данъчните ставки, таксите, акцизите и т.н.).

2. Водейки се от тези сигнали много частни инвеститори решиха, че могат да направят пари на пазара за недвижими имоти и в резултат на това закупиха земя и градски парцели и ги застроиха с жилищни сгради, офиси, магазини и курортни селища.

3. Банките и инвестиционните фондове дадоха заеми (и преки инвестиции) на тези инвеститори за да ги вложат в строителство на недвижими имоти. Банките дадоха жилищни заеми (с временни ниски лихви) и на много потребители.

4. Изкривените сигнали скриха от банките и инвеститорите факта, че няма достатъчно търсене (т.е. купувачи) за сградите които са построили. Когато временните ниски лихви на жилищните заеми изтекоха, много хора се видяха в несъстояние да си плащат жилищните заеми.

5. Много инвестирани пари и банкови заеми изгоряха поради всичко това.

6. Равносметката:
- Много хора които работеха в строителството, във фондове за продажба на земя и парцели, в мебелните магазини, в банките и т.н. (в България, Италия, Испания и други държави) си изгубиха работните места.
- Поради "изгорелите" заеми и инвестиции банките нямат достатъчно пари за да отпускат заеми за стартиране на бизнес, потребителски заеми и т.н., което води до икономическа криза.

7. Този сценарии се разигра не само в България, но и в САЩ, но в много по-голям мащаб.

8. Понеже американските банки раздадоха много заеми те решиха да си върнат част от парите като продадат на други банки и частни лица финансови книжа обезпечени със жилищните заеми които те са раздали.

9. Когато заемите на американските банки изгоряха, много чужди банки и частни лица си бяха купили техните ценни книжа така, че техните пари също изгоряха .

10. Понеже банките в България не са български много от средствата им отидоха за заеми и инвестиции в страните на собствениците им и лишиха българския финансов пазар от кредити, което в момента предизвиква финансова криза и в България."
цитирай
2. merkator - Добре де...
12.05.2009 10:02
...нима всичко това е непредвидимо за светилата в икономиката и финансите?!?! Според мен тази криза е (най-малкото) очаквана, а си мисля и че е нарочно предизвикана...чисто инстиктивно усещане ;)
цитирай
3. monarchism - Принципно, във всяко нещо можем да ...
12.05.2009 10:39
Принципно, във всяко нещо можем да намерим конспирация. :)

В този случай, конспирацията може да е с насочен вектор страни като Русия и Китай. За няколко дни милионерите в Русия спаднаха наполовина. :))
В крайна сметка, в Сащ ще се оправят, да му мислим ние...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 496862
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930