Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2009 09:54 - 3 г. затвор за иракския журналист - та това е милост!
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 1160 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2009 08:52


Отново в новините влезе недоразумението Мунтазер ал Зайди! Странно защо този "журналист" е герой в Ирак, пък и по всички арабски земи!? Да, може би тяхната култура и начин на мислене (и религия) са много далечни на нашия и аз не мога да осъзная величието и саможертвата на този "подвиг"? Да хвърлиш обувките си по американският президент...имам чувството, че чета книга на Курт Вонегът и става дума за извънземни, които общуват по между си с подпръцквания!
 На всякъде в медиите се говори за американско "освобождение" на Ирак! Аз ли нещо не разбирам или всички се правят на слепи! За мен тук кавичките са за промитите, неграмотни арабски племена, които така или иначе се избиват със средновековна злоба по между си. Много бързо иракчаните забравиха диктаторският режим на Садам и овчедушно се вслушаха в новите си водачи- класически психопати с неизлечими симптоми на параноя! Някакви свещени войни срещу неверниците, сквернящи свещените им земи и поругаващи свещените им порядки и разбирания присъщи на подивели австралопитеци! За всички нормални хора по света е ясна тактиката на "духовните" водачи и лидери на арабите...мизерия, неграмотност, дезинформация, страх и постоянен психически и физически тормоз за собственият си народ! Така създадоха и "героят" Мунтазер!
 Да, при всички случаи САЩ не влезнаха в Ирак на принципа на Майка Тереза...да, те имат своите интереси и домогвания, но коя нация не защитава своята кауза по един или друг начин....освен България, уви!
 Нека само за момент да си представим безусловното изтегляне на американския агресор и окупатор?! Точно в мига, когато и последният войник на САЩ отлепи крака си от иракска земя, гарантирано ще настъпи такава касапница, че войната до тук ще им се стори на иракчаните, като детска игра на мама и татко! Шиите, сунити и всички племена и родове ще извадят калашниците и мечовете и бъдете сигурни, че ще се леят реки от кръв без преувеличение. Един пример с Палестина, която има уж друга борба, макар и косвено свързана с "общият враг"! Познайте какво направи "Хамас", чиято цел е унищожаването на държавата Израел, след като спечели изборите !? Изби безмилостно членовете на "Фатах" и техните семейства, т.е. другата палестинска групировка...пред лицето на общият враг- евреите!?!?
 В този смисъл един такъв "маймунски" прийом, макар и в традициите на иракската култура, изглежда смешен и жалък в моите очи! Да замеряш своят опонент с обувки или каквито и да е подръчни средства е присъщо на деца от първи клас, но и първи срок!
 Този "журналист" трябваше да получи максималният размер на наказанието, а именно 15 години и не заради Буш (който и на мен ми е безкрайно антипатичен), а поради самият жест на неуважени и първобитна наглост, присъщи и възпитавани в тази част на света.
 


Тагове:   милост,   журналист,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. antonov - Ти да не си на американска ясла???
13.03.2009 10:02
Ти да не си на американска ясла??Само глупаците и
продажниците обичат американците!!!
цитирай
2. boristodorov56 - Не съди - за да не бъдеш осъден!
13.03.2009 10:08
Аз съм убеден американофил, но постъпката на човека
ми хареса!
Определено!
Нека оставим те - иракчаните, да определят и избистрят чувствата си към САЩ
Ние - тук в България, все още не можем да хвърлим
обувката срещу Путин!
Тук не става въпрос за цивилизационен избор.
Всеки народ има право да хвърля обувки против всички,
които не им допадат по един или друг начин.
Пожелавам подобен героизъм на българските "журналисти" при посещението на Путин в
България през следващия месец.
Ако им стиска.
цитирай
3. merkator - Колко си смешен...
13.03.2009 10:08
Аз не ползвам ясли, но такива като теб изпълват пространствата с хумор и веселие! Никъде не казвам, че обичам американците и въпреки съвременната мода да МРАЗИШ (!?) американците, аз мисля малко по различно от нахъсаното стадо от псевдоинтелектуалци мразещи (!?) американците. Кой по- точно мразиш...ирландците, китайците, холандците, англичаните, арабите, индийците, африканците или българите в САЩ...или имаш в предвид индианците!? Не се излагай....
цитирай
4. merkator - до 2.
13.03.2009 10:09
Да...с теб съм съгласен...от части...Путин е добра цел :):):)
цитирай
5. monarchism - Точно заради категоричната си п...
14.03.2009 23:56
Точно заради категоричната си политика спрямо Ирак и Русия, Джон Маккейн беше по-добрия кандидат от Обама. Но нейсе....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 497123
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930