Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2009 12:59 - За предателството, прошката и Костов.
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 1175 Коментари: 5 Гласове:
0



Драмата в дясно продължава. Лекото обединение, очаквано в предвид безизходната ситуация и предвижданията за слаби резултати на изборите, не се състоя...за сега! Хората с десни убеждения отново са в недоумение за коя политическа сила да дадат гласа си и защо някои лидери на слабите и безлични десни парчета са толкова упорити и безхаберни! Не без тяхна помощ в България вече четири години безчинства "тройната коалиция" и разпадането на десницата е в основата на безнаказаността и самонадеяността на управляващата олигархия. Коалирането "на всяка цена" не стана веднага и вината за това за кой ли път е у  "старите муцуни". "Нова бардак не се прави със стари..."труженички"! Нарцисизъм, себелюбие и заслепеност от собствения си "ореол" са комплексите на бившите десни величия, готови да жертват държавността и просперитета на България в полза на незаменимият си образ в огледалото на своите придворни.
 СДС"София" застана срещу Иван Костов и прякото му участие в предстоящите избори. И са прави. "Когато корабът потъва, първи го напускат мишките"!
 След завръщането на тъй нареченият "цар" и лъжите и брътвежите му, хората бяха хвърлени в блатото на наркомански бълнувания, благодарение и на собствената си наивност. СДС претърпя неочаквана загуба, съпътствана и от личната драма на Петър Стоянов на президентските избори. Точно в този съдбовен момент "синята партия" имаше крещяща нужда от стабилен лидер, поемащ отговорността за целостта на Съюза и връщането му на политическата сцена! Точно в този момент всеки в СДС, от редовия член до лидерите, трябваше да стисне устни и да забрави за за гордостта и предразсъдъците си в името на обществото въобще. Но...
 Костов си събра "парцалките", напусна "сините" и създаде личната си партия в която никой не го критикува, всички признават всемогъществото му и думи от рода на "царят е гол" са строго забранени. В резултат на което в дясно реално не остана сериозен противовес на червената номенклатура и техните възпитаници от дпс. Предателството никога не се забравя, а Иван Костов предаде синята идея и това е факт! Лоялността, морала и съпричастността са християнски ценности и дори днес да звучат някак смешно и архаично, то те са в основата на човешките отношения и подценяването им за сметка на криво разбраната гордост са пагубни за всеки!
 Да, аз съм на ясно с огромните заслуги на политика Костов в онези години на тотален хаос, след поредния комунистически експеримент! Да, той изнесе основната тежест на товара по пътя ни към ЕС и НАТО и обра и негативите от това. Срещу него не спряха да се водят активни мероприятия от уж бившата ДС с помощта на агентурния й апарат, начело с "журналиста" Кеворкян и това допринесе много за очернянето му. Но не мога да разбера истеричната необходимост на Костов да е лидер (мания за величие?!) на всяка цена, а цената да я плащаме всички които са с десни убеждения, та дори косвено и всички останали!?
 Обединението е много важно в този момент и ще покаже кои са силните политици и кои ще останат със старите си ореоли и ще потънат в забвение. Предателството е грях, но има и прошка! Важното е как, кога и дали въобще ще я поискаш! Скромността и смирението, г-н Костов са качества на силния!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. monarchism - Хм
09.03.2009 00:34
А защо си на мнение, че трябва непременно да има обединение? СДС със сигурност влизат, за ДСБ не е много сигурно.

Пък се сещам за друго - червената номенклатура само в БСП ли се намира? Колко чисти са т.нар. "десни" партии?
цитирай
2. merkator - Мдааа...
09.03.2009 09:40
Някак на магия ще е влизането на самостоятелното СДС и от там леко безсмислено! За добро или зло, "Герб" ще е първа сила, но няма да може да управлява сама. СДС няма да е достатъчно за да свормира правителство с Бойко! Трябва широка дясна коалиция!
А си мисля, че сянката в която стоя до сега СДС,му помогна да се очисти от "червените" буби... :):):)
цитирай
3. monarchism - :)
09.03.2009 22:05
Аз все си мисля, че на СДС му е сигурно влизането, докато при ДСБ нещата съвсем не стоят така.

СДС се очисти от червенушки, макар и не напълно, но какво да кажем за ДСБ? Там все още си ги има. :)

Широката "дясна" коалиция включва ли партии като РЗС, БНД, Гергьовден на Любен Дилов - червен, не знам си коя вече дружбашка партия на Мозер, ССД на Мафиянски и прочее "идеолози" на дясната консервативна идея?
цитирай
4. merkator - О не...
10.03.2009 10:22
Тия последните партийки с техните "лидери" са или за затвора или за "Карлуково"...искрено се надявам бъдещата коалиция в дясно да е нещо по-сериозно от постановка на Сатиричния театър... ;)
цитирай
5. monarchism - Да, но след днешния ден, май ще тр...
10.03.2009 20:00
Да, но след днешния ден, май ще тръгнат за обединение с партийките....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 496885
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930