Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2009 09:58 - Божествената сила на парите...
Автор: merkator Категория: Политика   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
0



Някои експерти прогнозират, че кризата ще бъде овладяна до една година, но повечето правят мъгливи изказвания от типа "Дрън,дрън,дрън".Оказва се, че дори за следващият месец, никой сериозен икономист или политик не може, а и не иска да се обвърже с конкретен план или ясна визия за бъдещето!В световен мащаб, естествено.Това доказва, колко безпрецедентна  е кризата, отново в световен мащаб!Измеренията на този срив, са чисто финансови за сега!Но, паниката и страхът играят основна роля в момента и липсата на авторитетна прогноза за съвсем близък период от време, засилва съмненията в ценностната система, върху която се гради днешната ни цивилизация!
 Истината за мен е, че тази криза всъщност няма да отмине никога!Не и в този смисъл, който сме свикнали!Светът няма никога вече да е същият и в това няма нищо лошо!Илюзията за непрестанен възход, натрапен ни след Втората световна война, започва да изчезва и реалността се завръща за да ни покаже, че ние хората сме незначителна прашинка във времето и пространството!А бяхме забравили това и определено се взехме на сериозно!От тука на сетне, следват поредица от кризи, като най- предвидимата е енергийната.
 Изчерпването на нефтените и газови находища, ще завърти на 360 градуса устоите ни и доста наивните представи за нашето съществуване на тази планета.На практика, става въпрос за физическото оцеляване на човечеството, а то няма как да стане без духовното! А?! Какво беше това "духовно"?
 Днешната криза е първата снежинка на една лавина от непредсказуеми последствия, предизвикани от човешката немaрливост и самонадеяност на всички нива.Някой беше казал..."Няма безплатен обяд!".Е, до сега ние обядвахме, а сега ни носят сметката!
 А сметката може да ни докара инфаркт!Безотговорността и алчността,чувството на безнаказаност и абстинентната ни увереност в Божествената сила на парите, начертаха тежки времена за цивилизацията ни и за мен пътят, от тук на сетне, е един! Духовно пречистване!
 Не става дума само за религия или наивни крайности!Не се ли обърнем един към друг, с различен поглед от този на безстрастен калкулатор, ние не само едва ли ще оцелеем, но и няма да имаме право да продължим на пред!
 Тази криза е изцяло духовна и измерването й в икономически параметри е само от срам, който ни пречи да си признаем, че сме обикнoвени негодници!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 497034
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930