Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2011 12:41 - Диаметър, тегло и състав на лайното
Автор: merkator Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1298 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Представете си бъдеще в което ще има норма за всичко. Представете си тоалетната чиния на бъдещето с лазарен шублер, невидим кантар и микроскоп, които ще измерват лайното ви и ще определят дали то е в рамките на стандартното или има отклонение! "Отклонение" ще е страшна дума за обществото, повярвайте ми, много страшна дума. А обществото и в миналото, и днес, и в бъдеще ще определя начина ви на мислене, морала, естетиката и границите на разумното поведение. Един прекрасен ден то ще определя и допустимите норми за лайното ви.

 Обществото е котва, то е мъртво родената религия на сивите едноклетъчни, потънали в безкрайните си страхове. Обществото се крепи единствено и само от безкрайните страхове на съставляващите го О.У.О (Ококорени от Ужас Очи). Оуотата приемат живота като постоянна заплаха и въпреки това истерично се страхуват от смъртта. Техните страхове и ужаси са стационарни, те не могат да се влияят, изменят или движат. Те са статукво- котвата, която е спойката между Оуотата. Друго много важно условие за съществуването и съответно за не развитието на едно общество е Оуотата да спазват нормите и стандартите за страх и ужас (С и У). Самите Оуота избират и излъчват стотици комисии, институции и регулаторни органи, които да държат СиУ-то в "приемливи" граници, доста относително понятие, но СиУ-то не е лайно и шублера не го хваща! В тези комисии биват избирани най-ококорените, най- страхливите, това е вид гаранция, че котвата е здраво заклещена на дъното и няма да има нито милиметър движение. Както се разбрахме, движението е опасно за здравето на обществото. Ако минеш горната граница, поставена от обществото за СиУ, т.е. ама адски много почваш да се страхуваш, че нещо не е наред, то Оуотата са измислили за теб Лудниците. Ако пък минеш долната граница, т.е. не ти пука много, много за шибаното общество и нещо не разбираш от какво точно трябва да те е страх, то най- ококорените от Институциите са ти приготвили топло легло на завет - Затворите!

 Представете си бъдещето! Някои се смееха и продължават да се смеят на Оруел, други почват от сега да ползват шублери в тоалетната, трети си шият по мярка усмирителна риза, а четвърти пробват прангите.

Аз все още си запазвам правото на наблюдател, все още хилещ се ехидно...просто имам хронично разстройство.







Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 497044
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930