Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2009 15:39 - Обществото и думите в Мъглата.
Автор: merkator Категория: Лични дневници   
Прочетен: 773 Коментари: 1 Гласове:
0



Какво странно нещо е обществото! Някак невидимо, а в същото време вездесъщо и пътеводно! Никой не може да го посочи с пръст, но всеки го вади от джоба, когато му потрябва морален аргумент! ТО създава писатели и философи със същото умиление с което отглежда убийци и крадци?! Като се замисля и по разсъждавам, обществото все повече ми заприличва на една курва!!!

А?! Обществото е наложило някои правила и в начина на изразяване...не курва, а проститутка, жена практикуваща най- древната професия, жрица на любовта...и т.н.! Обществото определя коя подредба на букви, образуващи дума, е морална и коя вулгарна!?

Ето и един пример! Предварително се извинявам на обществото за някои ужасни съчетания от букви, които ще използвам по долу!

"Секс" и "ебане"! Първата дума е чуждица, не много благозвучна дори безлична, но приета от обществото като знакова за възвратно- постъпателни движения свързани ( може би косвено) с размножаването на човешката раса или с много приятен начин за убиване на времето. Тази дума е одобрена от обществото да се използва свободно из неговото пространство без забележки и е пряко защитена от морала му. Втората върволица от букви, обществото е сложило в специално кошче за боклук наречено "жаргон", "цинизъм" и др., като строго е ограничило използването й в общуването на всички нива, сред членовете му. Последната дума също е със странно приложение, но тя от "добрите"!

Интересно е как, когато почнеш с буквата "е", продължиш в следната последователност "б", "а", "н" и завършиш отново с "е", обществото изпада в шок и реагира като бременна слоница на разгонен комар! А на думичката "секс", членовете му (!) по- скоро обръщат уморено глава с отегчение и досада!

И двете думи на практика означават едно и също, в една или друга форма, но НГМН (Невидимият Господар на Моралните Норми) е решил, че чуждицата е далече по- стойностна и лицеприятна от българската, която сякаш излиза от най- черните дълбини на злото!

Това е един от многото примери на мистични и неуловими, за елементарните хорица като мен, капани заложени от обществото сред гъстата, непрогледна мъгла, наречена общуване. Което на практика означава, че не е важно КАКВО искаш да кажеш, а КАК!!!

" Хайде Марийке да си спретнем едно хубаво ебане!"- следва шамар, крясъци, проклятия и липса на всякакви по нататъшни шансове за чифтосване!

" Хайде Марийке да правим секс!"- усмивка, обмисляне на офертата и малки шансове за размножаване с конкретният партньор, презентирано в този му вид!

"Хайде Марийке да се любим в нощта под звездите на терасата на мезонета ми, след като изпием по чаша сухо мартини, преди да се качим на "БМВ"- то ми и да отпрашим към "Халкидики"! "- честито, вие имате отлични шансове за поколение или най- малкото за приятно убиване на времето!?

 А става дума просто за "ебане"?! Защо НГМН ни кара да живеем сред мъглата, спусната по между ни и превръща едни думи в културен отпадък за сметка на други, качени на пиедестал!?

Не знам, но инстинкта ми подсказва, че отговора се крие в невидимостта на обществото и неговия характер, свързан с "платената любов"!

 

 П.П. Думата “член” отново влиза в противоречие сама със себе си! Ако си член на обществото има голяма вероятност да си и негов мъжки, полов орган или последователността от следните букви- “к”, “у” и “р”! Но, половината (условно) членове на НГМН нямат такъв, което не ги изключва от обществото и връзката му с “жриците на любовта”! Членовете, които нямат членове са може би, най- отговорни за тази връзка!

 ... и т.н., и т.н.



Тагове:   обществото,   мъглата,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - 1
04.02.2009 15:52
важен е и факторът "чукане" , който седи между "ебане " и "секс" .. курвата , както я наричаш ти е набарала и симбиозата . прекалено твърдо за "секс" , прекалено нежно за "ебане" , но върви навсякъде .
Все едно .. евала , тва е от малкото неща , коет ми харесват тук .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merkator
Категория: Политика
Прочетен: 495772
Постинги: 235
Коментари: 766
Гласове: 1216
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930